Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • koncert, Kultura

  Območno srečanje otroških in mladinskih pevskih zborov Tržiča: Spomladanski koncert 2019

  Osnovna šola Križe JSKD Tržič | 04 592 46 30 | oi.trzic@jskd.si |
  Izobraževanje, predavanje

  Predavanje v RIS Dolina: PO MESTIH IN GORAH ANDALUZIJE

  Razstavno - izobraževalno središče Dolina Občina Tržič I 04 5971 536 I informacije@trzic.si

  Občina Tržič vas vabi na predavanje Urške in Andreja Stritarja z naslovom Po mestih in gorah Andaluzije,
  ki bo v torek, 16. aprila 2019, ob 18. uri, v Razstavno-izobraževalnem središču Dolina. Urška in Andrej Stritar sta zvesta obiskovalca in raziskovalca naših in tujih gora ter dežel. Svoje dolgoletne gorniške in popotniške izkušnje sta prenesla drugim uporabnikom v številnih izbirnih planinskih vodnikih in člankih. Na tokratnem predavanju se bomo podali v svet. Andaluzija je pokrajina na jugu Španije. Obširne in večinoma obdelane nižine so popestrene z nižjimi in višjimi gorovji (sierre), med katerimi prav gotovo izstopa pozimi pobeljena Sierra Nevada. Avtorja vas bosta popeljala na več planinskih pohodov, spoznali boste lahko značilnosti nekaterih mest Seville, Cordobe, Granade ter Ronde. Posebna zanimivost predavanja bo nenavadna kraljevska pot, Caminito del Rey, ki tako kot pot v Dolino vodi skozi ozko, slikovito sotesko.

  Razstave

  Razstava Eve Petrič: Vrhnja koža

  Galerija Paviljon I Predilniška cesta 12 I 4290 Tržič I Tržiški muzej | trziski.muzej@guest.arnes.si | www.trziski-muzej.si | 04 531 55 00 |

  Vljudno vabljeni na razstavo Eve Petrič Vrhnja koža, ki bo na ogled do 4. 5. 2019 v Galeriji Paviljon NOB.

  Eva Petric (1983), umetnica s tržiškimi koreninami, svoje življenje tke med New Yorkom, Dunajem in Slovenijo. Avtorica razstavo Vrhnja koža povezuje z bogato zgodovino tržiške usnjarske in tekstilne obrti, ob tem jo zanima človek in njegovo čustvovanje. Svoja razmišljanja tokrat predstavlja preko umetnin sestavljenih iz čipk. Pri kreacijah uporablja stare in zavržene čipke, pridobljene iz druge roke na različnih koncih sveta. Razstavo dopolnjujejo črno- bele fotografije, ki v sozvočju s prostorsko razgimano postavljenimi čipkastimi kreacijami, obiskovalca popeljejo v skorajda mistično razpoloženje.

  Odpiralni čas:  torek - petek: 10.00 - 12.00 in 16.00 - 18.00, sobota: 10.00 - 12.00.

  Razstave

  Fotografska razstava Janka Kermelja

  Dom Petra Uzarja Tržiški muzej | trziski.muzej@guest.arnes.si | www.trziski-muzej.si | 04 531 55 00 |

  Vabljeni na ogled retrospektivne fotografske razstave Janka Kermelja, v Domu Petra Uzarja.

  Janko Kermelj (1926) je dolga leta vodil tržiški Fotoklub. Preden je postal fotograf, je bil uspešen smučar. Za nagrado za mednarodno zmago v smuku leta 1957 je prejel fotoaparat in prav s tem fotoaparatom se je zaljubil v fotografijo. Striktno se je ukvarjal z analogno tehniko, saj po njegovih besedah pri digitalni fotograf preveč zlahka laže. Zanimale so ga različne tematike, od reportažno obarvanega motokrosa do umetniško ekspresivnega portreta.

  Razstava bo odprta do 7. 5. 2019.

  Kultura, Razstave

  Slikarska razstava: Barbare Demšar

  Galerija Atrij Tržiški muzej | www.trziski-muzej.si | 04 53 15 500

  Barbara Demšar (1969) je umetnica, ki živi in ustvarja v Škofji Loki. Kot pravi sama, obožuje sonce, naravo in življenje. To sporočilo prek svojih umetnin prinaša v Tržič, kjer se nam bo predstavila z razstavo slikarskih del na filcu. Motivi njenih slik so prikazani dovolj realistično, da gledalcu predlagajo zgodbo a vseeno dovolj abstraktno, da se ob opazovanju lahko prepusti lastni domišljiji.

  Razstava bo odprta do 6. 5. 2019.

  Barbaro Demšar spremljajte na: www.barbarademsar.com

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...