Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Za otroke

  Zaključek bralne značke za otroke

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4, 4290 Tržič I 04 5923 883 I siktrz@trz.sik.si

  Vsako leto povabijo učence zadnje triade (7. razredov in višje), ki zaključijo bralno značko, v Knjižnico dr. Toneta Pretnarja na srečanje z ustvarjalcem, zdaj te, zdaj one umetnosti.

  Nataša KONC LORENZUTTI, Gorenjka, ki živi in ustvarja na Primorskem, je dramska igralka in pisateljica. Prve tekste je začela objavljati leta 2002, najprej v revijah Mavrica in Ciciban. V letih 2004 do 2006 so izšle njene prve knjige za otroke, leta 2006 pa prva za odrasle. Njena knjiga Avtobus ob treh je bila v letošnjem šolskem letu izbrana za knjigo v projektu Rastem s knjigo za sedmošolce, pa tudi za Cankarjevo priznanje. Za svoja dela je prejela že več nominacij in nagrad (priznanje zlata hruška, nagrada svetlobnica).

  Za otroke

  Ura pravljic

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4, 4290 Tržič I 04 5923 883 I siktrz@trz.sik.si

  Vabljeni na predstavitev slikanice za otroke MEDVEDEK PEČE SLOVENSKO POTICO z avtorico Tino ORTER.

  Slikanica Medvedek peče slovensko potico vsebuje veliko izobraževalno noto s področja poznavanja narave, prijaznega vedenja in biserčkov, po kateri je prepoznavna Slovenija. Narodna zavest je namreč izrednega pomena in pravljica skozi zanimivo zgodbo o medvedku bralcu kar piše seznam značilnosti, ki jih srečamo samo in izključno v Sloveniji. Prijazna je tudi očem, saj je opremljena s čudovitimi ilustracijami Mladena Melanška. Slikanica Medvedek peče slovensko potico je bila izdana v 9 jezikih. Pridobila je znak I feel Slovenija in lani bronasto priznanje Turistične zveze Slovenije  za Kulinarični in gastronomski spominek. Glavni junak medvedek je oživel tudi v maskoti in obiskuje bolne otroke po bolnišnicah.

  koncert

  Koncert Mance Izmajlove: Ruska noč

  Kulturni center Tržič Manca Izmajlova in Občina Tržič I Trg svobode 18, 4290 Tržič I 04 5971 536, 051 627 057 I

  Manca Izmajlova je za svoje izvajanje ruskih pesmi prejela že številna priznanja - med drugim prvo mesto na tekmovanju V. Solovev - Sedo,  v Rusiji, med več kot 2000 udeleženci. Redno nastopa na najbolj znanih ruskih odrih, kot so Moskovska filharmonija, dvorana v Kremlju, Moskovska Mestna hiša itd. S soprogom Benjaminom Izmajlovom sta prejemnika najvišjega priznanja Ruske pravoslavne cerkve za medkulturne stike, Medalje Sv. Cirila.

  Koncert zajema tudi virtuozne skladbe za violino, v klavirski spremljavi, ki so tako izbrane da so primerne za širšo publiko. Unikaten butični večer, je od slovenske publike brez izjeme sprejet z velikim navdušenjem.

  Pesmi umetniki povezujejo z zanimivimi pripovedmi, anekdotami in prevodi skladb. Tako jih publika lahko še bolj začuti in se poglobi vanje!

  Prelep večer, ki mu ni podobnega in ki ga zagotovo ne smejo zamuditi tako glasbeni sladokusci kot vsi, ki preprosto radi prisluhnejo dobri, srčni in temperamentni glasbi.

  Vstopnice so na voljo v predprodaji, v TPIC Tržič in eno uro pred koncertom, na blagajni Kulturnega centra. Cena vstopnice je 15,00 evrov.

  Kultura, Razstave

  Razstava Zakaj valentinovo, če imamo gregorjevo?

  Galerija Atrij Tržiški muzej | www.trziski-muzej.si | 04 53 15 500

  V zadnjih letih med ljudmi na Slovenskem raste pomen gregorjevega, ki je povezano s spuščanjem luči po vodi in govoricami o ptičji svatbi. Izdelovanje in spuščanje gregorčkov postaja vse bolj priljubljeno med otroki, ki jih s šego seznanjajo v vrtcih in šolah ne le na Gorenjskem in v okolici Ljubljane, temveč tudi širše.

  Na razstavi bomo predstavljeni gregorčki iz več deset slovenskih krajev, ob tem ob gregorjevo predstavljeno v luči sodobnih praznovanj, v okviru katerih se dediščina prepleta z vzgojnimi in turističnimi prizadevanji. 

  Razstava bo na ogled do 8. aprila 2019,  od ponedeljka do petka med 9. in 17. uro. 

  Razstave

  Razstava Eve Petrič: Vrhnja koža

  Galerija Paviljon I Predilniška cesta 12 I 4290 Tržič I Tržiški muzej | trziski.muzej@guest.arnes.si | www.trziski-muzej.si | 04 531 55 00 |

  Vljudno vabljeni na razstavo Eve Petrič Vrhnja koža, ki bo na ogled do 4. 5. 2019 v Galeriji Paviljon NOB.

  Eva Petric (1983), umetnica s tržiškimi koreninami, svoje življenje tke med New Yorkom, Dunajem in Slovenijo. Avtorica razstavo Vrhnja koža povezuje z bogato zgodovino tržiške usnjarske in tekstilne obrti, ob tem jo zanima človek in njegovo čustvovanje. Svoja razmišljanja tokrat predstavlja preko umetnin sestavljenih iz čipk. Pri kreacijah uporablja stare in zavržene čipke, pridobljene iz druge roke na različnih koncih sveta. Razstavo dopolnjujejo črno- bele fotografije, ki v sozvočju s prostorsko razgimano postavljenimi čipkastimi kreacijami, obiskovalca popeljejo v skorajda mistično razpoloženje.

  Odpiralni čas:  torek - petek: 10.00 - 12.00 in 16.00 - 18.00, sobota: 10.00 - 12.00.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...