Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • ostalo

  Dan odprtih vrat slovenskih čebelarjev

  pri čebelnjaku čebelarskega društva Tržič (pod vilo Bistrica) Čebelarsko društvo Tržič I Lom pod Storžičem 53, 4290 Tržič I cebelarstvo.perne@gmail.com I

  Čebelarsko društvo Tržič, se pridružuje dogodku dneva odprtih vrat, ki ga na slovenskem nivoju organizira Čebelarska zveza Slovenije. Dogodek, ki ga čebelarji organizirajo že tradicionalno, bo letos potekal 6. maja v obnovljenem društvenem čebelnjaku »čebelnjak pod Vilo Bistrica,« s pričetkom ob 14 uri.

  Osrednji dogodek bo srečanje čebelarjev z učenci osnovnih šol, ki bodo razstavili panjske končnice, ki so jih učenci poslikali v okviru dela v čebelarskem krožku. Poleg razstave panjskih končnic, bodo predstavljene aktivnosti pri obnovi društvenega čebelnjak, organiziran bo ogled čebelnjaka in čebeljih družin v njem, predstavljeni bodo čebelji pridelki, poudarili bodo pomen ohranjanja avtohtone kranjske čebele in njenega življenjskega prostora s pomenom za opraševanje rastlin in varovanje narave.

  Vabijo vas, da se jim v ponedeljek 6. maja pridružite v svetu čebelarstva in čebel.

  Čebelarsko društvo Tržič

  ostalo

  Branje - kramljanje: bralni krožek v Domu Petra Uzarja

  Dom Petra Uzarja Knjižnica dr. Toneta Pretnarja | 04 592 38 83 | www.knjiznica-trzic.si | siktrz@trz.sik.si

  v ponedeljek, 6. 5. 2019 ob 15. uri, v Domu Petra Uzarja za domske stanovalce.

   

  Razstave

  Odprtje zlatarsko draguljarske razstave Narava in nakit

  Galerija Paviljon Društvo PLAC I Trg svobode 18, 4290 Tržič I T: +386 (0)4 59 24 730, M: +386 (0)41 75 31 31 I E: plac.drustvo@gmail.com

  V ponedeljek, 6. 5. 2019 vabljeni na odprtje zlatarsko draguljarske razstave Narava in nakit, ki bo v Galeriji Paviljon v Tržiču. Na razstavi sodeluje več kot 40 zlatarjev in oblikovalcev nakita.

  Razstavo bodo predstavili Miha Jeršek, Marijan Kosi in Martina Obid Mlakar. Razstavo bo odprl župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic.

   

  Razstave

  Fotografska razstava Janka Kermelja

  Dom Petra Uzarja Tržiški muzej | trziski.muzej@guest.arnes.si | www.trziski-muzej.si | 04 531 55 00 |

  Vabljeni na ogled retrospektivne fotografske razstave Janka Kermelja, v Domu Petra Uzarja.

  Janko Kermelj (1926) je dolga leta vodil tržiški Fotoklub. Preden je postal fotograf, je bil uspešen smučar. Za nagrado za mednarodno zmago v smuku leta 1957 je prejel fotoaparat in prav s tem fotoaparatom se je zaljubil v fotografijo. Striktno se je ukvarjal z analogno tehniko, saj po njegovih besedah pri digitalni fotograf preveč zlahka laže. Zanimale so ga različne tematike, od reportažno obarvanega motokrosa do umetniško ekspresivnega portreta.

  Razstava bo odprta do 7. 5. 2019.

  Kultura, Razstave

  Slikarska razstava: Barbare Demšar

  Galerija Atrij Tržiški muzej | www.trziski-muzej.si | 04 53 15 500

  Barbara Demšar (1969) je umetnica, ki živi in ustvarja v Škofji Loki. Kot pravi sama, obožuje sonce, naravo in življenje. To sporočilo prek svojih umetnin prinaša v Tržič, kjer se nam bo predstavila z razstavo slikarskih del na filcu. Motivi njenih slik so prikazani dovolj realistično, da gledalcu predlagajo zgodbo a vseeno dovolj abstraktno, da se ob opazovanju lahko prepusti lastni domišljiji.

  Razstava bo odprta do 6. 5. 2019.

  Barbaro Demšar spremljajte na: www.barbarademsar.com

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...