Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Zabava

  Gasilska veselica z ansamblom Projekt

  Dom krajanov Podljubelj Prostovoljno gasilsko društvo Podljubelj I (04) 594 91 51

  Prostovoljno gasilsko društvo Podljubelj vas vabi na gasilsko veselico z ansamblom Projekt v Dom krajanov Podljubelj, s pričektom ob 18. uri.  

  koncert, Kultura

  Spomladanski koncert Pihalnega orkestra Tržič

  Dvorana tržiških olimpijcev Kulturno društvo Pihalni orkester Tržič | marusa.zlindra@gmail.com | 051 269 342 |

  Čeprav se zdi, da se Tržič še ni prebudil iz božičnih sanjarjenj, skozi katera nas je na decembrskem koncertu popeljal tržiški pihalni orkester, nas prvi žarki pomladnega sonca opominjajo, da se v mestu pripravlja nova glasbena poslastica. Tokrat bodo neumorni godbeniki in godbenice poslušalstvo povabili na Ameriški vrtiljak, na katerem bodo skupaj z žensko vokalno skupino Mjav preigravali melodije glasbenih velikanov z druge strani velike luže. Zahtevno a zvedavo tržiško uho bo tako lahko prisluhnilo melodijam mojstrov kot sta George Gershwin in Duke Ellington in plesnim ritmom mjuzikla Zgodba z zahodne strani. Vabljeni torej, da mladost letos praznujete skupaj s Pihalnim orkestrom Tržič ob 20. uri v Dvorani tržiških olimpijcev!

  Kultura, Razstave

  Razstava: Narava gorskega sveta - včeraj, danes, jutri?

  Galerija Atrij Tržiški muzej | www.trziski-muzej.si | 04 53 15 500

  Gorski svet, kjer se skrivajo še zadnji kotički neokrnjene narave, postaja vse bolj ogrožen. Predstavili bomo gorsko naravo Slovenije in spremembe v njej, ki so posledica neprimernih človeških posegov. Izpostavljene bodo predvsem problematike, povezane z reakcijo in prekomernim obiskom. Je spoštovanje neokrnjenosti narave vrednota, ki bi jo morali bolj negovati?

  Kultura

  8. Območni pregled odrasle likovne ustvarjalnosti

  Galerija Paviljon JSKD Tržič | 04 592 46 30 | oi.trzic@jskd.si |

  Območna izpostava JSKD Tržič in Kulturno društvo tržiških likovnikov vas ob Tednu ljubiteljske kulture in v Vodnikovem letu vljudno vabita na ogled 8. pregledne območne razstave tržiških likovnikov.

  S svojimi deli na razstavi sodelujejo:

  Anka Štrukelj, Anže Bizjak, Dragica Kurillo, Filipina Ležaja, Francka Globočnik, Karla Lupša, Kristina Dolžan Primožič, Kristina Lindav, Lučka Kavčič, Marjan Burja, Marjeta Nemc, Mark Mandy, Matjaž Kokolj, Metka Stritih, Nevenka Prašnikar, Žiga Kleindinst in Eva Fras.

  razstava bo do vključno 8. junija odprta od torka do petka, od 10. do 12. ure in od 16. do 18. ure ter ob sobotah od 10. do 12. ure.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...