Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Izleti, pohodi

  Planinski izlet: Svete Višarje


  Izobraževanje, predavanje, ostalo

  Delavnica Ulična fotografija

  Tržič Foto klub Tržič | fotoklubtrzic@gmail.com

  Delavnica se bo začela ob 7.30 uri v Kavarni Stara Godba. Predviden zaključek delavnice je ob 14. uri. Organizira jo Foto klub Tržič. Člani Foto kluba se bodo preizkusili v kreativnosti na ulicah Tržiča in svoje znanje in izkušnje delili med ostale udeležence delavnice.

  Namen delavnice je približati fotografijo vsem ljudem in zabeležiti dnevni utrip na "placu" v času, ko po njem še niso vozili avtomobili. Na voljo bodo statisti opremljeni primerno za to časovno obdobje.

  Samo dogajanje bo omejeno na več lokacij v Tržiču.

  Slušatelji se bodo seznanili predvsem s tehnično platjo tega področja fotografije. Za udeležbo je dovolj navadni kompaktni fotoaparat in veselje za fotografijo.

  UDELEŽBA JE BREZPLAČNA, OBVEZNA PA JE PREDHODNA PRIJAVA NA MAIL: fotoklubtrzic@gmail.com

  V primeru slabega vremena delavnice odpadejo.

  Izleti, pohodi, Za otroke, Zdravje, Zdravje, šport in rekreacija

  Gremo v hribe: Začetek nove sezone 2019

  Koča na Dobrči Planinsko društvo Tržič | Balos 4, 4290 Tržič | 040/336-090 | pd.trzic@gmail.com

  Planinsko društvo Tržič in Društvo GRS Tržič vas toplo vabita na uvodni dogodek sezone #gremovhribe 2019. Donacija se bo zbirala za gorske reševalce s postaje GRS Tržič.

  Vsak obiskovalec šteje! V imenu vsakega, ki se bo vpisal v Zlatorogovo častno vpisno knjigo, bo Pivovarna Laško donirala en euro za požrtvovalne legende gorskega sveta, tržiške gorske reševalce.

  V času dogodka bo pri Koči na Dobrči poskrbljeno za dobro hrano in še boljšo družbo, številne družabne nagradne igre in otroške ustvarjalne delavnice. Gorski reševalci pa vas bodo podučili kako postopati, če se v hribih znajdete v krempljih nesreče.

  Vabljeni!

  Izleti, pohodi, Za otroke, Zdravje, šport in rekreacija

  Planinski izlet za mlade planince: Koča na Dobrči 1478m

  Koča na Dobrči Planinsko društvo Tržič | Balos 4, 4290 Tržič | 040/336-090 | pd.trzic@gmail.com

  Planinsko društvo Tržič vabi na pohod vse mlade planince iz vrtcev, osnovnih in srednjih šol; mlajšim pa se lahko pridružijo tudi starši.

  Zbor bo v soboto, 18. maja ob 8. uri na Brezjah pri Tržiču na parkirišču v bližini cerkve.

  Vzpon bo potekal preko Brezij pri Tržiču (677 m), po poti po robu do Koče na Dobrči. Vzpon bo trajal približno 2h 30 minut. Povratek je predviden okoli 16. ure.

  Pot je označena kot nezahtevna. S seboj imejte običajno planinsko, letnemu času primerno opremo (kapo, rokavice, toplo jakno ali bundo, nepremočljive planinske čevlje).

  Vsi udeleženci pohoda ste vabljeni k sodelovanju v kulturno-zabavnem programu "Gremo v hribe", ki bo pri koči. Pripravite pevske, glasbene, plesne, humoristične nastope. Le te v četrtek predstavite mentoricam, da bodo lahko sestavile program. Glasbilo bodo peljali s terenskim vozilom. 

  Vodja izleta: Nina Vogelnik (041 731 480).

  Prijavite se lahko do srede, 15. maja razredničarkam, mentorjem na šolah ali vodji izleta.

  Kultura, Za otroke, Zabava

  Gutenberški dnevi - ODPOVEDANO

  Grad Gutenberg Kulturno društvo Ampus I drustvo.ampus@gmail.com I

  Kulturno-umetniško društvo Ampus v letu 2019 zopet pripravlja Gutenberške dneve, ki se bodo odvili 17. in 18. maja na posestvu gradu Altgutenberg nad Bistrico pri Tržiču. V naravni idili, odeti v srednjeveško kuliso, s poudarkom na ruševinah nekdaj mogočnega gradu, bodo obiskovalci popeljani v čas visokega in poznega srednjega veka.

  V soboto, 18. maja, bo med 9. in 19. uro, potekal srednjeveški dan, s pričetkom v cerkvi sv. Jurija s sveto mašo, nato pa se bo pester program nadaljeval na pobočju samih ruševin. Obiskovalci si bodo lahko ogledali najrazličnejše orožje in bojno opremo, se preizkusili v lokostrelstvu, metanju nožev in sekir, odigrali kakšno srednjeveško igro, ogledali lutkovno predstavo o zakleti grajski gospodični, za tiste najbolj pogumne pa bo potekal tudi viteški turnir za otroke in odrasle z bogatimi nagradami. Do parkirišča pod cerkvijo sv. Jurija bodo vodili smerokazi, od tam naprej pa do gradu vodi nekaj minutna peš pot, za katero priporočamo primerno pohodniško obutev. Kulinarična ponudba bo ponujala srednjeveško jedačo in pijačo, našel pa se bo tudi kak spominek za domov. Vljudno vabljeni!

  V primeru slabega vremena, se bo prireditev prestavila na 25. maj.

  Mednarodni muzejski dan

  Tržiški muzej Tržiški muzej | trziski.muzej@guest.arnes.si | www.trziski-muzej.si | 04 531 55 00 |

  V soboto, 18. maja od 10. do 18. ure vas Tržiški muzej na Mednarodni muzejski dan vabi v svoje prostore.

  Prost vstop v muzej, vodstva s kustosi in muzejski detektiv za otroke.

  Izleti, pohodi, Zdravje, šport in rekreacija

  Kamniti lovec (2071m)

  Planinsko društvo Križe | 04 595 56 44 | www.pd-krize.si/ I

  V soboto, 18. 5. 2019, PD Križe organizira  planinski pohod na Kamniti lovec (2071 m), ki leži v Julijskih Alpah v ItalijIi.

  Podrobnejše informacije bodo objavili na njihovi spletni strani www.pd-krize.si.

  Kultura, Razstave

  Razstava: Narava gorskega sveta - včeraj, danes, jutri?

  Galerija Atrij Tržiški muzej | www.trziski-muzej.si | 04 53 15 500

  Gorski svet, kjer se skrivajo še zadnji kotički neokrnjene narave, postaja vse bolj ogrožen. Predstavili bomo gorsko naravo Slovenije in spremembe v njej, ki so posledica neprimernih človeških posegov. Izpostavljene bodo predvsem problematike, povezane z reakcijo in prekomernim obiskom. Je spoštovanje neokrnjenosti narave vrednota, ki bi jo morali bolj negovati?

  Kultura

  8. Območni pregled odrasle likovne ustvarjalnosti

  Galerija Paviljon JSKD Tržič | 04 592 46 30 | oi.trzic@jskd.si |

  Območna izpostava JSKD Tržič in Kulturno društvo tržiških likovnikov vas ob Tednu ljubiteljske kulture in v Vodnikovem letu vljudno vabita na ogled 8. pregledne območne razstave tržiških likovnikov.

  S svojimi deli na razstavi sodelujejo:

  Anka Štrukelj, Anže Bizjak, Dragica Kurillo, Filipina Ležaja, Francka Globočnik, Karla Lupša, Kristina Dolžan Primožič, Kristina Lindav, Lučka Kavčič, Marjan Burja, Marjeta Nemc, Mark Mandy, Matjaž Kokolj, Metka Stritih, Nevenka Prašnikar, Žiga Kleindinst in Eva Fras.

  razstava bo do vključno 8. junija odprta od torka do petka, od 10. do 12. ure in od 16. do 18. ure ter ob sobotah od 10. do 12. ure.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...