Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Izobraževanje, predavanje

  Individualna pomoč za uporabnike računalnika

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4, 4290 Tržič I 04 5923 883 I siktrz@trz.sik.si

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja vabi na delavnico Individualna pomoč za uporabnike računalnika, ki bo v sredo, 15. 5. 2019, od 11.00 do 12.00 v prostorih knjižnice.

  Zaželene predhodne rezervacije na telefon 04 592 38 83.

  Izobraževanje, predavanje

  Predavanje: Urejanje premoženjskih zadev

  Dom Petra Uzarja Dom Petra Uzarja I Ročevnica 58, 4290 Tržič I 04 / 598 03 00 I

  V sredo, 15. 5. 2019 ob 14. uri vabljeni na predavanje in delavnico na temo urejanja premoženjskih zadev pred smrtjo. Delavnico bo vodila univerzitetna diplomirana socialna delavka  Maja Rant.

  Izleti, pohodi, Izobraževanje, predavanje, Zdravje, šport in rekreacija

  Veter v laseh: Dan druženja treh generacij

  Osnovna šola Križe Osnovna šola Križe | Cesta Kokrškega odreda 16, 4294 Križe | 04/59-51-100 ali 051 314 708 | tajnistvo@oskrize.si

  Osnovna šola Križe bo v sredo, 15. maja organizirala Dan druženja treh generacij v sklopu akcije Veter v laseh.

  Ob 17. uri bodo na vrsti športne igre (odbojka, košarka, nogomet), kjer se bodo med seboj pomerili starši, učenci in učitelji.

  Od 17. do 19. ure bo organiziran pohod po Poti treh zvonov in učenje nordijske hoje pred OŠ Križe.

  Dan se bo zaključil s predavanjem na temo Pomembnost telesne dejavnosti in prehrane na celostni razvoj malčka, otroka in mladostnika. Predavanje bo potekalo v večnamenskem prostoru OŠ Križe.

  Predavala bo dr. Vedrana Sember, ki je doktorirala na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije in je na Fakulteti za šport zaposlena kot raziskovalka. Doktorirala je s področja gibalne aktivnosti, fitnesa, zdravja in učnega uspeha otrok. Leta 2015 je pričela s sodelovanjem na mednarodnem projektu Active Healthy Kids, kjer je tudi leta 2016 zastopala Slovenijo na mednarodni znanstveni konferenci v Bangkoku. Raziskovalno se ukvarja s telesnim in gibalnim razvojem otrok ter je sodelavka na večih mednarodnih raziskovalnih projektih, v sklopu katerih je tudi dobitnica nagrade za najboljšo mlado raziskovalko in najboljše predstavitve na konferenci v Luksemburgu.

  Izobraževanje, predavanje, Zdravje

  Šola za starše (Matične celice, porod)

  Zdravstveni dom Tržič - predavalnica Zdravstveni dom Tržič | marina.uplaznik@zd-trzic.si, natasa.kavar@zd-trzic.si | 04 598 22 46, 051 624 560

  Če se bo vaša družina povečala za malega, težko pričakovanega družinskega člana, vas obveščamo, da v Zdravstvenem domu Tržič poteka Šola za bodoče starše. Skupaj z  Andrejo Horžen, dipl. babica, boste spregovorili o poteku nosečnosti in zdravem življenjskem slogu, se pogovarjali in iskali odgovore na vprašanja o porodu in poporodnem obdobju z vidika novorojenčka, matere in očeta.

  Pričakujejo vas v predavalnici Zdravstvenega doma Tržič (vhod ob garažah). Šola za starše je brezplačna.

  Prijava in informacije zbirajo po e-pošti na naslovu: natasa.kavar@zd-trzic.si ali po telefonu: 051 624 560

  Kultura, Razstave

  Razstava: Narava gorskega sveta - včeraj, danes, jutri?

  Galerija Atrij Tržiški muzej | www.trziski-muzej.si | 04 53 15 500

  Gorski svet, kjer se skrivajo še zadnji kotički neokrnjene narave, postaja vse bolj ogrožen. Predstavili bomo gorsko naravo Slovenije in spremembe v njej, ki so posledica neprimernih človeških posegov. Izpostavljene bodo predvsem problematike, povezane z reakcijo in prekomernim obiskom. Je spoštovanje neokrnjenosti narave vrednota, ki bi jo morali bolj negovati?

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...