Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Kultura, Sejmi, trgovina , Zabava

  Majski tržni dan

  Atrij Občine Tržič Občina Tržič I 04 5971 536 I informacije@trzic.si

  Majski tržni dan bo že tradicionalno potekal drugo soboto v mesecu od 8. do 13. ure, v atriju Občine Tržič kjer si bodo obiskovalci z lokalnimi izdelki lahko napolnili svojo shrambo. Od 10. do 12. ure pa bo nastopila skupina Gajst'n Band, poleg tega se bodo mimoidoči zabavali ob delavnicah geologov – Učimo se geologijo in pa ob izdelovanju nakita s Tino Mežek kjer se bodo preizkusili v veščini "iskanja zlata". Na tržnem dnevu bo svoj kamenček v mozaik dodal tudi turistični krožek OŠ Križe katerega člani bodo predstavili letošnjo turistično nalogo z naslovom A BOŠ TI TUD MAL POFIBRC'U?  

  Izobraževanje, predavanje, Kultura, Razstave

  47. MINFOS

  Dvorana tržiških olimpijcev Turistično društvo Tržič | info.tdtrzic@gmail.com | 041 753 131 | www.trzic.info |

  Vsak drugi vikend v maju se v Dvorani tržiških olimpijcev v Tržiču na Mednarodnih dnevih mineralov, fosilov in okolja vrsto let srečujejo številni ljubitelji naravne dediščine.

  Obiskovalcem je v času razstave na voljo program, kjer prav vsak najde kaj zanimivega zase. Skupaj lahko pokukamo v dogajanja izginulih svetov in spoznavamo zaklade iz geološke zgodovine naše Zemlje. Z ogledi strokovnih razstav obogatimo znanje in se pogovorimo s strokovnjaki.  Največ zanimanja, predvsem med mladimi, je namenjeno izobraževalnim in ustvarjalnim delavnicam. Stojnice prodajnih razstavljavcev z mednarodno udeležbo iz držav EU, držav bivše Jugoslavije, Pakistana, Rusije, Maroka, daljne Indije, Pakistana in ostalih celin sveta so paša za oči, ponudba predvsem naravnih in obdelanih  mineralov je pestra in kvalitetna. Ljubiteljice in ljubitelji nakita lahko na enem mestu najdejo darila za vse priložnosti. Zanimivo doživetje so vodeni ogledi v Dovžanovo sotesko, ki je zaradi edinstvenega nahajališča paleozoiskih kamnin zavarovana kot naravni spomenik. Vrata za ogled zbirk odprejo tržiške galerije in muzeji.   

  Vabljeni na 47. Minfos od 9.30 do 19. ure.

  ostalo, Sejmi, trgovina

  Tržič menja zeleno

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4, 4290 Tržič I 04 5923 883 I siktrz@trz.sik.si

  V soboto, 11. maja od 10. do 12. ure v spodnjem hodniku knjižnice TRŽIČ MENJA ZEČENO - menjava sadik, semen... Predavanje bo v večnamenskem prostoru.

  Vabljeni!

  Izobraževanje, predavanje

  Zdrava rast rastlin: Praktični primeri

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4, 4290 Tržič I 04 5923 883 I siktrz@trz.sik.si

  Zdaj je pravi čas, da osvežim znanje za pripravo vrta na novo sezono vrtnarjenja, da bodo naše rastline zdrave in bo naš trud bogato poplačan s pridelkom.

  V okviru prireditve Tržič menja zeleno bo ob 10. uri v večnamenskem prostoru knjižnjice potekalo predavanje Adrijane Meglič z naslovom Zdrava rast rastlin: Praktični primeri.

  Zdravje, šport in rekreacija

  Občinsko tekmovanje v pikadu - high score

  Dom krajanov Podljubelj Športno društvo Podljubelj | Podljubelj 242, 4290 Tržič | sd.podljubelj@gmail.com | 041/608-204

  Športno društvo Podljubelj vabi na občinsko tekmovanje v pikadu. Tekmovanje bo potekalo v Domu krajanov Podljubelj v soboto, 11. maja od 18. ure dalje. 

  Po končanem tekmovanju sledi razglasitev in druženje. Tekmovalo se bo v ženski in moški kategoriji, priznanja pa se bodo podeljevala za prva tri mesta.  

  Vabljeni!

  Razstave

  Zlatarsko draguljarska razstava Narava in nakit

  Galerija Paviljon Društvo PLAC I Trg svobode 18, 4290 Tržič I T: +386 (0)4 59 24 730, M: +386 (0)41 75 31 31 I E: plac.drustvo@gmail.com

   Vabljeni na  zlatarsko draguljarsko razstavo Narava in nakit, ki bo v Galeriji Paviljon v Tržiču. Na razstavi sodeluje več kot 40 zlatarjev in oblikovalcev nakita.

  Razstava bo na voljo za ogled od 7. 5. do 12. 5. 2019 od 10. do 18. ure. Vstopnine ni.

  Kultura, Razstave

  Razstava: Narava gorskega sveta - včeraj, danes, jutri?

  Galerija Atrij Tržiški muzej | www.trziski-muzej.si | 04 53 15 500

  Gorski svet, kjer se skrivajo še zadnji kotički neokrnjene narave, postaja vse bolj ogrožen. Predstavili bomo gorsko naravo Slovenije in spremembe v njej, ki so posledica neprimernih človeških posegov. Izpostavljene bodo predvsem problematike, povezane z reakcijo in prekomernim obiskom. Je spoštovanje neokrnjenosti narave vrednota, ki bi jo morali bolj negovati?

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...