Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Prenova mestnega središča

Osrednji ulici mestnega središča, Trg svobode in Koroška cesta, sta bili že desetletja v izredno slabem stanju - dotrajan vodovod, kanalizacija, napokano cestišče, neurejen prometni režim…

Lanskega septembra so najprej stekla dela na prenovi ulice od mostu čez Tržiško Bistrico do cerkve Sv. Andreja. Dela na ulici bodo do Šuštarske nedelje končana, potem sledi še namestitev urbane opreme (klopi, dva pitnika, korita za rože).

V maju so stekla še dela na Koroški cesti (odsek od cerkve Sv. Andreja do pizzerije Pod Gradom). V sklopu del se bo, tako kot na Trgu svobode, prenovila kompletna komunalna infrastruktura (vodovod, kanalizacija), vstavili se bodo še ostali vodi (plin, elektrika, telefon, optika…). Dela na odseku bodo končana do novembra 2010.

Z investicijo uresničujemo vizijo celostne prenove in oživitve mestnega središča – šestim prenovljenim ulicam za Mošenikom, sta se pridružili še osrednji mestni ulici in Balos. Spomladi 2011 pa načrtujemo izvedbo tretjega kroga prenov, in sicer Blejske ulice in Virja.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...