Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Ureditvena dela v Dovžanovi soteski

Pri vhodu v Dovžanovo sotesko smo zgradili 60 metrov dolg oporni zid ob strugi Tržiške Bistrice. Investicija je bila vredna 50.000 €, sredstva je zagotovila Agencija RS za okolje in prostor, z njo pa smo zaščitili lokalno cesto pred spodkopavanjem in zagotovili njeno prevoznost.

V nadaljevanju pa smo sanirali še dva hudo poškodovana mostova na lokalni cesti Tržič-Jelendol. Prvi se nahaja pred vhodom v Dovžanovo sotesko, ob sotočju Tržiške Bistrice in Vranjega potoka, drugi pa tik pred vasjo Jelendol. Oba mostova sta bila že dlje časa v slabem stanju, najhujše poškodbe pa so se pojavile po neurju septembra 2007.

Na prvem mostu v Dovžanovi soteski, se je izvedlo zavarovanje dna struge med mostnima opornikoma s tlakom iz kamna v betonu. Dno struge se je dodatno zavarovalo z grobo kamnito zložbo. Poškodovana mostna plošča se je sanirala, prav tako tudi poškodovan del asfaltne ceste.

Na drugem mostu pred vasjo Jelendol se je zavarovalo dno struge, saniral se je močno spodkopani desni opornik. Desna brežina se je sanirala s kamnito zložbo v dolžini 14m.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...