Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Tečaji in izpiti iz prve pomoči za voznike motornih vozil

Program prve pomoči se izvaja na podlagi javnega pooblastila. Izpit iz prve pomoči je po 155. členu Zakona o varnosti cestnega prometa (UR.l.RS št. 30/98) predpisan kot del izpita za voznike motornih vozil A, B, C in E kategorije.

Za voznike motornih vozil izvajamo 10-urne tečaje in izpite iz prve pomoči. Usposabljanja izvajajo zdravniki in študentka medicine, ki imajo licenco predavatelja, oz. učitelja praktičnega pouka Strokovnega centra za prvo pomoč pri Rdečem križu Slovenije.

Tečaji in izpiti potekajo v prostorih RKS OZ Tržič, Trg svobode 31a. Izvajamo jih ob zadostnem številu prijav. Prijave sprejemamo po telefonu: 04 597 16 90 ali po e-pošti na naslov: trzic.ozrk@ozrks.si.

Ob prijavi nam prosim sporočite: ime, priimek, stalni naslov, datum rojstva in kraj rojstva, številko mobitela (za primer SMS obvestil). Pred pričetkom tečaja ali izpita vam bomo poslali pisno vabilo, kateremu bo priložena položnica za plačilo.

Na izpit kandidat pristopi z osebnim dokumentom in originalnim dokazilom o plačanih stroških tečaja, izpita – plačana položnica.

Cenik

  • Cena tečaja in izpita prve pomoči za bodoče voznike motornih vozil: 99,46 €
  • Cena izposoje knjige Prva pomoč Priročnik za voznike motornih vozil: 3,00 €
  • Cena ponovnega izpita za bodoče voznike motornih vozil: 65,83 €

Prva pomoč za delovne organizacije

V skladu s Pravilnikom o organizaciji, materialu in opremi za prvo pomoč na delovnem mestu (Ur.l.št.136/2006) mora delodajalec zagotoviti, da je v delovnem procesu v vsaki krajevno ločeni enoti in vsaki delovni izmeni (npr. terensko delo) prisoten vsaj en delavec, ki je usposobljen za izvajanje prve pomoči. Rdeči križ Slovenije je edina organizacija z javnim pooblastilom za izvajanje tega programa usposabljana prve pomoči.

V skladu z navedenim pravilnikom izvajamo 8-urni (šolske ure) program usposabljanja oseb za prvo pomoč. Veljavnost izpita je 5 let. Po petih letih je potrebno ponovno opraviti tečaj in izpit.

Cena: 97,80 € na udeleženca

Tečaji potekajo na sedežu RKS OZ Tržič, Trg svobode 31a. V primeru prijav večjega števila kandidatov tečaj izvedemo na sedežu naročnika.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...