Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Ravnanje z nepremičninami

Pomemben del premoženja Občine Tržič predstavljajo nepremičnine, med katerimi je veliko število takih nepremičnin, ki jih občina potrebuje za opravljanje svojih nalog. Občina Tržič pa ima v lasti tudi nepremičnine, ki jih trajno ne potrebuje za opravljanje svojih nalog in jih mora občina prodati ali pa z oddajo v najem ali na drug ustrezen način zagotoviti njihovo gospodarno rabo.

Na drugi strani je precej nepremičnin, ki jih Občina Tržič potrebuje za opravljanje svojih nalog, pa so te še vedno v zasebni lasti. Večinoma gre za primere, ko po zemljišču v zasebni lasti poteka kategorizirana občinska cesta. Take nepremičnine Občina Tržič odkupuje v skladu s svojimi zmožnostmi.

Postopek nakupa in prodaje nepremičnin, oddaje v najem in obremenitve nepremičnin s stvarnimi pravicami urejata Zakon o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 11/18 in 79/18) in Uredba o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 31/18).

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...