Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Energetsko svetovalna pisarna

Energetsko svetovalna pisarna Tržič
Trg svobode 18
4290 Tržič
T: 04 597 15 52

Uradne ure
Uradne ure so vsako tretjo in četrto sredo v mesecu od 15.30 do 17.00. Občani, ki se želijo oglasiti v energetski svetovalni pisarni se predhodno naročijo za obisk v Sprejemni pisarni Občine, po telefonu na št.: 04 597 15 52 ali preko spletne strani.

Pooblastilo za energetsko svetovanje za področje zgradb in gospodinjstev izdaja Ministrstvo za okolje in prostor. Pooblastilo za svetovanje in vodenje Energetsko svetovalne pisarne Tržič ima Jožef Pogačnik.


Naročanje na brezplačno svetovanje

Naročanje v sprejemni pisarni občine ali po telefonu

Za obisk pri energetskem pri energetskem svetovalcu se občani lahko naročijo v Sprejemni pisarni Občine Tržič pri ga. Irena Markič, na tel.: 04 597 15 52 ali preko spletne strani.

Predstavitev in namen delovanja

Energetsko svetovanje za občane je pomoč lastnikom stanovanj in stanovanjskih zgradb, ki želijo zmanjšati rabo energije, izboljšati bivalne pogoje in prispevati k varovanju naravnega okolja. Nasvet o učinkoviti rabi energije (URE) in uporabi obnovljivih virov energije (OVE) vam bo v pomoč, ko se odločate kako svoj denar pravilno in učinkovito uporabiti pri gradnji ali obnovi hiše, stanovanja ali naprav.

Projekt ENSVET v okviru katerega deluje preko trideset energetsko svetovalnih pisarn po vsej Sloveniji, je programski projekt pri Ministrstvu za okolje in prostor. Delovanje svetovalnih pisarn je rezultat partnerskega sodelovanja Ministrstva za okolje in prostor in Občin. Tudi svetovalna pisarna v Tržiču deluje na podlagi podpisane Pogodbe o delovanju energetsko svetovalne pisarne Tržič z dne 15. 11. 2007, ki sta jo podpisala Župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic in Minister za okolje in prostor g. Janez Podobnik. V omenjeni pogodbi Občina zagotavlja materialne pogoje za delovanje pisarne (pisarno z enostavnim dostopom za občane, administrativno podporo delovanju pisarne) ter promocijo energetskega svetovanja v občinskih glasilih in medijih, Ministrstvo pa zagotavlja izvajanje strokovnih svetovanj občanom (kadrovska zasedba pisarne, strokovna gradiva, druga strokovna pomoč).

Kaj vse so teme svetovanja?

OGREVANJE

ENERGETSKA SANACIJA STAVB ALI ENERGETSKA ZASNOVA NOVOGRADENJ IN SKORAJ-NIČ ENERGIJSKIH HIŠ

OBNOVLJIVI VIRI ENERGIJE

Samooskrba in pridobivanje električne energije s pomočjo sonca, vode ali vetra, (priprava sanitarne vode, podpora ogrevanju, male elektrarne)
Lesna biomasa (drva, sekanci, peleti)
Geotermalna energija - toplotne črpalke (zrak, zemlja, podtalnica)
Zelene strehe

MOBILNOST

VARČEVANJE ENERGIJE

KREDITI EKO SKLADA

NEPOVRATNE FINANČNE SPODBUDE EKO SKLADA

UPORABNE POVEZAVE EKO SKLADA

Na svetovanje se pripravite

  1. Ko se odločite za obisk v svetovalni pisarni, se na svetovanje lahko naročite preko spletne strani ali pa po telefonu. Svetovanje lahko poteka osebno v svetovalni pisarni, preko telefona, elektronske pošte ali audio/video aplikacij Zoom ipd. Ob naročilu v spletni obrazec napišite kakšno vrsto svetovanja želite.
  2. Za svetovanje pripravite vso dokumentacijo o objektu, sestanek traja predvidoma 30 minut.
  3. Na osnovi osnovnih podatkov se analizira raba energije.
  4. Oceni se možne prihranke in predlaga smiselne ukrepe.
  5. Preveri se ekonomičnost predlaganega ukrepa z enostavno vračilno dobo investicije.
  6. Pri svetovanju se naredi zapisnik na osnovi katerega svetovalec izdela pisno poročilo, ki vam ga pošlje na dom po pošti ali elektronsko ter kopijo v arhiv vodstvu ENSVET na Eko sklad.

Dogodki

  • ...

Aktualni razpisi in novice Eko sklada (2021)

Lokalni energetski koncept občine Tržič

Strokovni članki

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...