Pojdi na glavno vsebino

Energetsko svetovalna pisarna

Energetsko svetovalna pisarna

Energetsko svetovalna pisarna Tržič
Trg svobode 18
4290 Tržič
T: 04 597 15 52

Uradne ure
Uradne ure so vsako delovno sredo od 15.30 do 17.00. Občani, ki se želijo oglasiti v energetski svetovalni pisarni se predhodno naročijo za obisk v Sprejemni pisarni Občine, po telefonu na št.: 04 597 15 52 ali preko spletne strani s pomočjo elektronske pošte.
Pooblastilo za energetsko svetovanje za področje zgradb in gospodinjstev izdaja Ministrstvo za okolje in prostor. Pooblastilo za svetovanje in vodenje Energetsko svetovalne pisarne Tržič ima Peter Mali.


Naročanje na brezplačno svetovanje

Naročanje v sprejemni pisarni občine ali po telefonu

Za obisk pri energetskem pri energetskem svetovalcu se občani lahko naročijo v Sprejemni pisarni Občine Tržič pri ga. Irena Markič ali na tel.: 04 597 15 52.

Elektronsko naročanje

Občani se direktno iz spletne strani s klikom na »Elektronsko naročanje« naročijo za obisk v energetsko svetovalni pisarni. Klik naj bi jim ponudil elektronsko pošto ga. Irena Markič (irena.markic@trzic.si), ki bi po sprejemu sporočila za obisk v ESP svetovancu odgovorila in mu določila datum in uro obiska v ESP.

Predstavitev in namen delovanja

Energetsko svetovanje za občane je pomoč lastnikom stanovanj in stanovanjskih zgradb, ki želijo zmanjšati rabo energije, izboljšati bivalne pogoje in prispevati k varovanju naravnega okolja. Nasvet o učinkoviti rabi energije (URE) in uporabi obnovljivih virov energije (OVE) vam bo v pomoč, ko se odločate kako svoj denar pravilno in učinkovito uporabiti pri gradnji ali obnovi hiše, stanovanja ali naprav.

Projekt ENSVET v okviru katerega deluje preko trideset energetsko svetovalnih pisarn po vsej Sloveniji, je programski projekt pri Ministrstvu za okolje in prostor. Delovanje svetovalnih pisarn je rezultat partnerskega sodelovanja Ministrstva za okolje in prostor in Občin. Tudi svetovalna pisarna v Tržiču deluje na podlagi podpisane Pogodbe o delovanju energetsko svetovalne pisarne Tržič z dne 15. 11. 2007, ki sta jo podpisala Župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic in Minister za okolje in prostor g. Janez Podobnik. V omenjeni pogodbi Občina zagotavlja materialne pogoje za delovanje pisarne (pisarno z enostavnim dostopom za občane, administrativno podporo delovanju pisarne) ter promocijo energetskega svetovanja v občinskih glasilih in medijih, Ministrstvo pa zagotavlja izvajanje strokovnih svetovanj občanom (kadrovska zasedba pisarne, strokovna gradiva, druga strokovna pomoč).

Dogodki

Aktualni razpisi

Lokalni energetski koncept občine Tržič

Strokovni članki

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se