Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Videonadzor na javnih površinah

Videonadzor na javnih površinah

Občina Tržič je v zadnjih letih zgradila in obnovila veliko nove infrastrukture, zaradi katere Tržič z okolico postaja vedno bolj prijazna, prepoznavna in privlačna občina. Infrastruktura je bila delno financirana iz občinskega proračuna, delno pa iz različnih evropskih sredstev.

Občinska infrastruktura kot javno premoženje, objekti kulturne dediščine, najbolj pa postaje za izposojo koles, so žal pogosto lahka tarča vandalizma, kar potrjujejo poročila iz policijskih uprav iz drugih občin. Ugotavljamo, da milejši ukrepi (obvestilne table, opozarjanje s strani pristojnih organov, ozaveščanje javnosti) proti vandalom, ki namerno periodično povzročajo škodo na točno določeni infrastrukturi, niso in verjetno nikoli ne bodo učinkoviti. Občina Tržič je zato na javnih površinah, kjer je potrebno zagotoviti varnost tako ljudi kot javnega premoženja, uvedla videonadzor.

Lokacije videonadzora so: postaje za izposojo koles in polnilnica za električna vozila na občinskem parkirišču. Občinski svet je na 15. redni seji sprejel Sklep o videonadzoru na javnih površinah, ki je stopil v veljavo 1. 11. 2020. Za uvedbo videonadzora na javnih površinah je bilo potrebno predhodno opraviti presojo učinkov na zasebnost posameznika (DPIA) in izvesti test javnega interesa, ki zelo podrobno opredeljujeta lokacije, specifikacije, namen, razloge, vpliv, načela ter ustrezne pravne podlage.

Varstvo osebnih podatkov in kontakti tukaj ...

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...