Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Izobraževanja in tečaji

Osnovna dejavnost zavoda Ljudska univerza Tržič zajema izobraževanje odraslih ter obsega izobraževanje, izpopolnjevanje, usposabljanje in učenje oseb, ki želijo pridobiti, posodobiti, razširiti in poglobiti znanje. Za potrebe odraslih in mladostnikov organizira osnovno in srednjo šolo ter razne tečaje in neformalne oblike izobraževanja.

Vedno več ljudi se vključuje v oblike izobraževanja z namenom zadovoljiti potrebe po osebnem intelektualnem razvoju. Vključevanje v programe, ki jih ponujajo na Ljudski univerzi Tržič imajo tudi širše učinke, kot so povečana samozavest, pestrejše družabno življenje ter večja pripravljenost in usposobljenost za dejavno preživljanje časa v različnih skupnostih. Na Ljudski univerzi Tržič želijo slušatelje navdušiti za učenje in radi poskrbijo za vsakega posameznika. Iz leta v leto narašča število starejših občanov, ki se želijo naučiti tisto, česar se v mladosti niso, zato se že vrsto let uspešno vključujejo v programe Univerze za tretje življenjsko obdobje. Zanimiva predavanja in delavnice ponujajo v okviru Medgeneracijskega centra Gorenjska, kjer so vsebine izjemno raznolike in dostopne prav vsem, saj so le te brezplačne. Že dobrih deset let uspešno deluje Šola slikanja in Središče za samostojno učenje, kamor se brezplačno lahko vključi prav vsak občan. Mnogi se v njem učijo tujih jezikov in računalništva ali pa se poslužujejo le uporabe interneta. 

Formalna izobraževanja

Osnovna šola / Srednja strokovna šola / Poklicno tehniška šola / Srednja poklicna šola

Potek izobraževalnih programov za pridobitev poklicne in srednješolske izobrazbe
Prijave za vpis v posamezne izobraževalne programe zbiramo vse leto.

Vpis: Ob vpisu je potrebno predložiti izvirnik spričeval predhodno zaključenih izobraževanj, osebne dokumente (rojstni list, poročni list) in fotografijo 3 × 4 cm.

Natančnejši pogoji za vpis so navedeni v nadaljevanju pri predstavitvi posameznega programa. Vsi izobraževalni programi se izvajajo na sedežu Ljudske univerze Tržič, Šolska ulica 2 in pri delodajalcih. Potekajo v popoldanskih in večernih urah, izjemoma tudi dopoldan in ob sobotah. Šolnina predstavlja ceno izobraževalnega programa za en letnik izobraževanja za pridobitev naziva strokovne izobrazbe. V šolnino so vključeni stroški predavanj in enkratno opravljanje izpita pri posameznem predmetu. Šolnino je mogoče plačati v enkratnem znesku (2 % popusta) ali v največ 10 obrokih.

Izobraževanje za pridobitev izobrazbe

Organizacija in izvedba izobraževalnega programa poteka v skladu z določili Navodil o prilagajanju izrednega poklicnega in strokovnega izobraževanja (Ur.l.RS št. 8/2008).

Ljudska univerza Tržič
Trg svobode 18, Tržič
Telefon: 04 592 55 51
info@lu-trzic.si 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...