Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Prostofer

Projekt Prostofer je trajnostni vseslovenski prostovoljski projekt za mobilnost starejših in je namenjen socialno šibkejšim upokojenkam in upokojencem, oziroma ljudem v tretjem življenjskem obdobju, ki nimajo svojega prevoza. S 1. julijem 2020 bo zaživel tudi v občini Tržič.

»Živeti z nasmehom« je slogan Zlate mreže, organizatorja projekta Prostofer, ki bo z mesecem julijem 2020 zaživel tudi v občini Tržič. Projekt bi moral v Tržiču zaživeti že konec marca 2020, a je njegovo izvajanje preprečila pandemija koronavirusa.

»O projektu Prostofer smo na Občini Tržič začeli razmišljati na pobudo dveh krajevnih skupnosti, Podljubelj in Ravne, kjer občanke in občani nimajo na voljo pogostih avtobusnih povezav. Tudi v oddaljenih Jelendolu in Lomu živi veliko starejših ljudi, ki so za prevoz v dolino odvisni od drugih,« pravi podžupan Občine Tržič Dušan Bodlaj.

Storitev bo za uporabnike popolnoma brezplačna, izvajali pa jo bodo vozniki prostovoljci z vozilom Renault Kangoo, ki ga za ta namen zagotavlja Občina Tržič.

»Prvi prevoz v sklopu projekta Prostofer bo možno opraviti v sredo, 1. julija letos.
Na prevoz se bodo lahko uporabniki prijavili na brezplačni telefonski številki 080 10 10, najmanj tri dni pred željenim terminom. Klicni center zavoda Zlata mreža, ki bo sprejemal naročila in opravil koordinacijo med prostovoljcem in uporabnikom, je na voljo vsak dan od ponedeljka do petka, od 8. do 18. ure. Klicni center se bo za občino Tržič odprl teden dni pred uradnim začetkom projekta, v sredo 24. junija, ko bo mogoče opraviti prvo naročilo na prevoz,« dodaja Dušan Bodlaj, podžupan Občine Tržič.

Zanimanje za prostovoljnega voznika je v Tržiču izjemno. Steber iskanja prostovoljcev sta bila Društvo upokojencev Tržič in Območno združenje Rdečega križa Tržič, že danes pa je na voljo 22 voznikov, ki bi radi pristopili k projektu Prostofer in vozili svoje vrstnike, saj jih večina prihaja iz upokojenskih vrst.

Kontakt (Občina Tržič)

Andreja Starman; Urad za gospodarstvo in družbene dejavnosti; tel: 04 5971 549 ali 070 538 546; andreja.starman@trzic.si  

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se