Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Prostofer

PROSTOFER (prostovoljni šofer) je trajnostni vseslovenski prostovoljski projekt zavoda Zlata mreža za mobilnost starejših, ki povezuje starejše osebe, ki potrebujejo prevoz in ne zmorejo uporabljati javnih in plačljivih prevozov, s starejšimi aktivnimi vozniki, ki pa po drugi strani radi priskočijo na pomoč. Številni starejši imajo velike težave s prevozi, sploh če so doma zunaj mestnih središč, kjer ni razvite avtobusne mreže. Tisti bolj oddaljeni se velikokrat ne morejo odpraviti po opravkih, kadar si želijo, temveč se prilagajajo možnostim oziroma času, ko jim lahko pomagajo družinski člani ali prijatelji. Storitev je za uporabnike brezplačna, izvajajo pa jo vozniki prostovoljci z vozilom Renault Kangoo in Renault Modus, ki ju za ta namen zagotavlja Občina Tržič.

Na prevoz se lahko uporabniki prijavijo na brezplačno telefonsko številko 080 10 10, najmanj tri dni pred željenim terminom. Klicni center zavoda Zlata mreža, ki bo sprejemal naročila in opravil koordinacijo med prostovoljcem in uporabnikom, je na voljo vsak dan od ponedeljka do petka, od 8. do 18. ure.

Prostofer

Kontakt (Občina Tržič)

Andreja Starman; Urad za gospodarstvo in družbene dejavnosti; tel: 04 5971 549 ali 070 538 546; andreja.starman@trzic.si  

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...