Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

E-računi

Prejemanje računov s strani Občine Tržič v elektronski obliki (e-račun)

Namesto plačljivega tiskanega računa se lahko odločite za prejem računov v izbrani elektronski predal (na e-naslov), uporabniki spletne banke pa v svojo spletno banko (e-banko). Naročilo na e-račun pomeni le spremembo načina pošiljanja računov, vsebina računa pa je enaka tiskani različici.

Uporaba e-računa ima več prednosti: zmanjšuje stroške papirja, tiskanja in pošiljanja, omogoča hitrejšo dostavo in obdelavo računov, nudi večjo varnost, povečuje učinkovitost in zmanjšuje število človeških napak, omogoča večjo sledljivost, nudi varno hrambo računov ter varuje okolje.

E-račun lahko z dopisom ali kratkim sporočilom naročite na e-naslov: alenka.slapar@trzic.si (Alenka Slapar, 04 5971 519).

Navedite:

  • šifro naročnika, ki je na vašem tiskanem računu zgoraj levo,
  • e-naslov na katerega želite prejemati e-račun,
  • davčno številko,
  • ob naročilu e-računa v e-banko pa sporočite tudi številko transakcijskega računa (TRR), na katerega želite prejemati e-račun.

Zgoraj navedene podatke potrebujemo za vnos prejemnika v aplikacijo Uprave RS za javna plačila (UJP). UJP je namreč enotna vstopna oziroma izstopna točka za izmenjavo e-računov, ki jih izdajajo in prejemajo proračunski uporabniki. Zaradi preverjanja pravilnosti navedenih podatkov ter vašega soglasja za vnos v UJP.NET, ki vam bo omogočal prejemanje e-računov s strani Občine Tržič, vam bo UJP po elektronski pošti predhodno poslal še potrditveno sporočilo.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...