Pojdi na glavno vsebino

Električne polnilnice

Občina Tržič obvešča vse uporabnike električne polnilnice, ki se nahaja na parkirišču pred občinsko stavbo, da bo s 1.4.2020 storitev polnjenja plačljiva.


Lokacije polnilnic za EV v občini Tržič v grafičnem pregledovalniku PISO

 


Občina Tržič spodbuja trajnostno mobilnost in optimizacijo motornega prometa, zato je uspešno kandidirala na javnem razpisu Eko sklada. Denar za nakup in postavitev polnilne postaje je v celoti financiral Eko sklad. Električna polnilnica je eden od ukrepov trajnostne mobilnosti, ki so zapisani v celostni prometni strategiji.

Polnilna postaja v Tržiču omogoča polnjenje dveh vozil hkrati, opremljena je z dvema standardnima vtičnicama, na katerih je možno trifazno polnjenje do 22 kW in je plod slovenskega proizvajalca Etrel. V eni uri dobimo v avto 22 kW električne energije, kar zadostuje za 150 do 200 km. 

S postavitvijo prve električne polnilnice in brezplačnim polnjenjem želimo občane in druge potencialne uporabnike spodbuditi, da namenijo sredstva in prostor za polnjenje električnih vozil, ki bodo v kratkem številčnejše zaživela na slovenskih cestah.

Polnilnica se nahaja na občinskem parkirišču.

Slika: Prva električna polnilnica v Tržiču (avtor: Media butik)

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se