Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Grafični prikazovalnik občinskega proračuna (Odprti računi)

Proračun je temeljni finančni dokument, ki ga sprejme občine in predstavlja letni načrt prihodkov in izdatkov. V njem so zajeti vsi viri iz katerih občina pridobiva finančna sredstva in prav tako vsi izdatki, plačila, transferji in investicije, ki jih občina načrtuje v finančnem letu. Da bi občani lahko vedeli, kaj namerava občina početi v določenem letu je proračunski dokument vedno javno objavljen in dostopen na spletni strani občine. Ker pa vsi občani niso vešči branja mestoma zapletenega dokumenta smo v Občini Tržič pričeli z uporabo grafičnega prikazovalnika proračuna »Odprti računi«, ki proračunske finančne informacije preuredi v interaktivnem grafičnem vmesniku in jih prikaže v obliki lažje razumljivih grafov.

V prikazovalniku lahko občani z nekaj kliki pregledajo prihodke in odhodke, ki jih občina načrtuje v finančnem letu ter tudi ažurno realizacijo le teh za vsako proračunsko postavko posebej. Občan se lahko s kliki premika od spošnih programskih postavk do projektov in celo do razreza stroškov v posamičnem projektu.

Pregleda se lahko tudi dejanska realizacija iz preteklih let, kjer so prikazani podatki iz zaključnih računov od leta 2019 naprej. Možen je tudi pregled skozi leta, kjer lahko občan vidi, kako se je spreminjala količina sredstev za različna proračunska področja.

Prikazovalnik najdete s klikom za zgornjo sliko ali pa tukaj ...

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...