Pojdi na glavno vsebino

Odprti podatki

Kaj so odprti podatki? 

Odprti podatki so podatki, ki jih imajo na voljo organizacije (občine, javni zavodi itd.) in ki so ažurni in javno dostopni na enem mestu (kot portal) vsem občanom, podjetjem in drugim organizacijam brez kakršnih koli omejitev za njihovo uporabo.  Evidence odprtih podatkov Občine Tržič najdete tudi na portalu OPSI ...

Katere evidence ima Občina Tržič na voljo kot odprte podatke?

"Stanje internetnih priključkov po občinah"

Orodje ekipe 4PDIH https://4pdih.com/povezljivost-v-sloveniji/ prikazuje hitrosti, upravljalce in vrste internetnih priključkov po posameznih občinah.

Občina Tržič se po deležu (%) širokopasovnih povezav v letu 2020 uvršča na 128 mesto.
Iz grafov je razvidno, da je delež gospodinjstev, ki imajo širokopasovni dostop do interneta (hitrost nad 100Mbps) v letu 2020 dobrih 63%.

Vir podatkov so odprti podatki, ki so izvorno dostopni na portalu OPSI in Zbirnem katastru gospodarske javne infrastrukture, Podatki o omrežnih priključnih točkah.


"Evidenca nepremičnin za prodajo ali oddajo": povezava do servisa, ki nam v tabeli Excel (ali pa xml/json formatu) prikaže ažuren seznam nepremičnin za prodajo ali oddajo se nahaja na:
https://www.geoprostor.net/data/opsi/trzic (tabela Excel),
https://www.geoprostor.net/data/opsi/trzic?format=json (json format),
https://www.geoprostor.net/data/opsi/trzic?format=xml (xml format).

V brezplačni spletni pregledovalnik PISO pa je na podlagi tega servisa oz. Excelove tabele dodan sklop »Odprti podatki – nepremičnine za prodajo ali oddajo«,
ki v vizualni obliki oz. na zemljevidu prikažejo, katere nepremičnine Občina Tržič oddaja ali prodaja (kliknite na TEMATSKI SKLOP in izberite »Odprti podatki – nepremičnine za prodajo ali oddajo«, izberite SKUPNI SLOJI in označite tip nepremičnine. Parcele, ki so predmet tega sloja, se obarvajo modro).

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se